Recruitment marketing

Recruitment Marketing verstevigt je marktpositie

Ruim 80% van de latente talenten en actieve sollicitanten staat open voor nieuwe baanmogelijkheden. Hoe bereik je structureel nieuwe talenten voor je organisatie? Het antwoord is kort en bondig. Met Recruitment Marketing. Door marketing modellen en –technieken toe te passen, verstevig je je positie op de arbeidsmarkt. In dit kennisblok staat het ACE-model centraal. We zoemen in op het aantrekken (Attract), verleiden & overtuigen (Connect) en verbinden (Engage) van talenten aan jouw organisatie.

In de Attract fase maak je duidelijk waar je voor staat als organisatie én als werkgever. Je laadt het werkgeversmerk in de arbeidsmarkt, Employer Branding. Een belangrijk onderdeel van je merk is de waarde-propositie die je als werkgever biedt aan (potentiële) werknemers, de zogenaamde Employee Value Proposition. Een EVP met aandacht voor de maatschappelijke betrokkenheid van jouw organisatie maakt het verschil op de arbeidsmarkt.

In de Connect fase verleid je de talenten om meer informatie over jou als werkgever te verkrijgen en overtuig je hen om hun interesse in jouw bedrijf kenbaar te maken. De opbouw van een relatie met potentiele kandidaten staat in deze fase centraal. Je deelt relevante content met je doelgroep in bijvoorbeeld podcasts, vacature-postings op social media en, (online) inhouse evenementen.

In de Engage fase verdiep je de verbinding tussen jou als werkgever en het talent. Informatie over het recruitment proces is key in deze fase. Positieve ervaringen leiden er toe dat het tatent zich als (potentiële) werknemer wil verbinden aan jouw organisatie. Recruitment Marketing ontwikkelt in deze fase bijvoorbeeld campagnes voor Talentpools.

De volgende keer een kennisblok over de Evaluatie van je Recruitment Marketing aanpak.

© Webtechniek - 2014/2024 - Sitemap   Privacybeleid